Gode råd hvis du skal ha en undulat

Hva spiser en undulat og hvor mange farger kan undulater ha? Hvordan gjør man undulaten tam og hvordan kan man se om den har det dårlig?

Hva spiser en undulat?

I naturen spiser undulater mye frø. De kan finne utrolig mange forskjellige slags frø i forskjellige stadier av modning og spiring. De frøene vi kan kjøpe til undulater i fangenskap gir ikke den samme variasjonen. Det er derfor bedre å venne undulaten sin til å spise fôrpiller beregnet til papegøyer.

Det kan være vanskelig å få undulater til å spise fôrpiller og hvis det ikke lykkes må man prøve å variere kosten med grønnsaker, frukt og spirte frø. Man kan også gi undulaten lov til å smake på litt pasta, ris, magert kjøtt og andre sunne matvarer fra tallerkenene våre, men bare i små mengder. Husk at den maten du gir undulaten ikke må være for fet, salt, søt eller krydret. Undulater blir lett for tykke og det er viktig at man ikke gir dem for mye eller for fet mat.

Bør man ha flere undulater sammen?

I det frie lever undulater i store flokker så det er bestemt best for undulater å ha minst èn lekekamerat.

Hva skal undulaten ha i buret sitt for å like seg?

18-undulatDet er viktig at buret er så stort at undulaten kan fly i det. Det er også godt for undulaten å ha naturgreiner som den kan sitte på og gnage i. Undulater setter også stor pris på å ha leketøy som de kan klatre og bite i. Man trenger ikke å gi den et speil hvis undulaten har selskap. Det er viktig at det er et gjemmested i buret. Det kan være bare en grein med mange blader på som undulaten kan gjemme seg bak.

Hvor mange farger kan undulater ha?

Det finnes mange forskjellige farger og fargesammensetninger. Den opprinnelige fargen er grønn, men etter hvert har man alt fram alt fra blå undulater til gule, hvite og spettete.

Hvor gammel kan en undulat bli?

Dessverre blir undulater ikke så gamle som de gjorde før i tiden. I dag må man regne med at en undulat blir omkring 6-8 år. Men det finnes fremdeles noen som kan bli opp til 10-15 år.

Hvordan kan man se om undulaten er syk?

22-undulatUndulater er små dyr med mange fiender i naturen. Derfor vil de nødig vise tegn på svakhet og gjør alt for å skjule at de er syke. De tegnene man skal være oppmerksom på er om undulaten er stille, flyr mindre, sitter og puster hardt eller om avføringen ser merkelig ut.

Hvilke sykdommer kan en undulat få?

Undulater kan få mange sykdommer. De mest vanlige er knuter, infeksjoner, nebbråte og skader på vinger eller bein.

Kan undulaten fly fritt utenfor buret?

Hvis man har en voliere (et stort bur som går fra gulv til tak og som er minst halvannen meter langt) trenger man ikke å slippe ut undulatene. Hvis man har et «vanlig» undulatbur skal undulatene ut og fly hver dag.

Hvordan gjør man undulaten tam?

1024px-Periquito_australianoDet beste er å anskaffe en ung undulat som er alt opp i et hjemlig miljø hvor fuglene har vært vant til å bli tatt opp av mennesker. Da vil ungene allerede være ganske tamme når man kjøper dem.

Man skal gradvis venne undulaten til hender ved forsiktig å nærme seg fuglen. Når hånden er tett nok på kan man forsiktig dulte til undulatens bryst og få undulaten til å kravle opp på hånden. Man må være veldig tålmodig og passe på ikke å skremme fuglen.

Hvordan ser man forskjell på en undulathann og en undulathunn?

Undulathannen har blå vokshud over nebbet og hunnen har brun. På grønne undulater er det lett å se forskjell, men på noen fargevarianter er det ikke så tydelig.