Hvis det er en ting som som eier et dyr tenker på så er det om dyret blir ensomt. Undulater er ikke noe unntak her og derfor har vi bestemt oss for å se litt nærmere på nettopp dette. Undulater er nemlig sosiale dyr som har godt av selskap av flere av sin egen art. Så om du vurderer å kjøpe deg en undulat så burde du ha minimum 2 undulater, dette går normalt greit i et bur.

Veldig mange glemmer nemlig å tenke på at undulater er sosiale dyr som har behov for stimuli som alle andre dyr. Vi mennesker klarer gjerne ikke å gi undulaten dette og da er det veldig fint å ha en venn som de kan bruke for å snakke med og være med.

Når det er sagt så finnes det undulater som trives godt i sitt eget selskap. Om du er usikker på om din undulat er ensom så finnes det flere måter du kan vurdere dette på. En ensom undulat vil gjerne klage mye og snakke med seg selv. Om din undulat opplever dette så burde du vurdere om du skal skaffe en undulat til.

Derfor burde du ha 2 undulater eller flere er:

Om du ennå ikke har kjøpt undulat så følg disse rådene, dette er dette grunnene til at du burde skaffe deg flere enn en undulat:

  • Undulaten blir ensom alene
  • Undulaten vil ha noen å snakke med
  • Undulaten vil slappe mer av
  • Noen hevder at undulater i selskap vil leve lenger enn enosmme undulater

Det er heller ikke store kostnader ved å ha en mer undulat så du trenger ikke å vinne i lotto eller på online casino for å ha råd til dette. Det er stort sett de samme utgiftene men du kan oppleve å bruke noe mer penger på mat enn du ellers ville gjort.

Hvor mye plass trenger flere undulater?

Undulater er ikke store dyr og de krever ikke mye plass. Du kan ha opptil 3 undulater i et bur med normal størrelse. Vi vil likevel oppfordre deg til å å tenke dyrevelferd og ha et så stort bur som du har plass til. Med mer plass så vil man oppleve at fuglene virker mer fornøyd og tilfredse med plassen sin. Det betyr ganske enkelt at du vil oppleve mindre lyd, klaging og dyrene vil virke mer fornøyde.

Det finnes mange store bur men veldig mange som har flere undulater velger å lage sitt eget bur. Det koster ikke veldig mye og det gir muligheten til å få et bur som har god høyde og ikke minst så kan man sette sitt eget preg på buret. Det finnes mange gode løsninger som man kan lage for å sikre enkel rengjøring og ikke minst holde dyrevelferden oppe.

Konklusjon

Om man har mulighet så bør man alltid ha minimum 2 undulater av gangen. Dette er for sikre at dyret ditt har det bra og ikke føler på ensomheten. Selv om vi gjerne har dyr for vår egen del så er det viktig at vi sørger for at de har et godt liv. Det å sørge for at undulaten ikke er alene og får litt sosial omgang med en annen undulat kan være viktig for at din fugl skal være fornøyd.