Kostnaden på bur til undulat spørs selvfølgelig på størrelsen på fuglene og hvor mange man har. Prisene varierer, og man bør undersøke før man kjøper. De forskjellige burene koster alt fra rett over en tusenlapp til flere tusen. Jo mer man betaler jo finere bur får man.

Man kan også kjøpe brukt, eller eventuelt bytte med noen for en annen størrelse. Større og finere bur vil ligge sirka et sted mellom 4-7000 og kommer ofte med alt mulig slags ekstrautstyr. Det finnes også masse utstyr man kan kjøpe utenom som ekstra pinner, speil og andre leker som fugler liker.

Har du kjøpt en fugl, men innså ikke hvor dyrt det kom til å bli? Ved å refinansiere lånene og utgiftene dine kan du gi plass til ekstra kjøp som du ellers ikke visste du hadde råd til. Kjæledyr fører ofte med seg mange uforventede kostnader, og lån kan bli veldig aktuelt både i for- og etterkant.

Hva bør du ha i undulat bur?

Undulater liker seg best i flokk, så det kan være lurt å skaffe seg to eller flere undulater og ha dem i samme bur. De liker også å spise frø, så en god mengde frø i en beholder som de klarer å få dem ut fra vil være lurt. Ting som dette og andre leker fører til at de føler seg hjemme og ivaretatt.

Fuglene liker å fly og et bur må være stort nok til at de kan flakse og fly litt. Aller helst bør man ha et såkalt voliere. Dette er et bur som går fra gulv til tak og gir fuglene god plass til å leke og fly. Dette liker de veldig godt, ellers bør du la dem komme ut for å fly rundt i rommet eller huset, ganske ofte.

Undulater er fugler som liker godt å bite og gnage i ting. Gi dem en pinne som de kan tygge og klarte på og de holder seg ganske engasjerte med bare det. De liker også å gjemme seg, så ved å sette opp ting de kan gjemme seg bak sørger man for at de føler seg trygge. Trygghetsfølelsen er viktig.

Hvorfor bør du ikke bruke sandrørspinner?

Sandrørspinner er nesten som komprimert sand. De skader undersiden av føttene til fuglene, og det er et stort problem at mange tror det er godt for fuglene. Mange tror de får skjerpet klørne sine på pinnene, men de ender bare opp med skader og kan fort få infeksjoner som er meget smertefulle.

Veterinærregninger kan komme uventet og det er vanskelig å se at en undulat er skadet eller syk. Får man uventede kostnader i sammenheng med et kjæledyr, vil refinansiering som sagt være en god økonomisk løsning på problemet.

Fugler trenger å få skjerpet klørne sine og de er glade i pinner og ting de kan tygge på. Skaff derfor heller skikkelige pinner, gjerne med blader, som de kan kose seg med. Sandrørspinner er skadelige og man burde absolutt ikke bruke dem i bur med fugler, spesielt små fugler.