Det å reise med dyr, være seg undulater eller andre dyr som hunder, kan være vanskelig for både hund og hundeeier å skulle reise. Enten om det er med hundebur i bilen eller om det er på fly. Et spørsmål som veldig mange lurer på når det kommer til hund er om man kan reise med hunden i kabin?

I utgangspunktet så kan man ikke reise med hund i kabin med mindre den er under 8 kg sammen med buret. Dette er det mange gode grunner til selv om du kan være uenig i dette. Den største grunnen til at hund ikke skal være i kabin er på grunn av at andre passasjerer kan være allergiske. I tillegg så kan det være at noen er redde for hunder. Er det en ting du merker på fly så er det at flyselskapet er ekstremt opptatt av at du skal føle deg trygg. 

Hvis man skal fly med hund så må man sende hunden i eget hundebur og de går i lasterommet. Vi vet at dette selvfølgelig ikke føles godt for den som eier hunden men dette er den brutale delen av det å ha hund. Veldig mange hunder misliker dette selv og noen ganger så kan man høre ulingen fra buret. Heldigvis så er det noen ting man kan gjøre for øke trivselen til hunden og ikke minst for eieren.

Tren på å sitte i hundeburet

Det beste du kan gjøre når du skal ut å reise med hund er å la dem trene hjemme i hundeburet. Gi hunden god tid til å bli kjent med buret, du bør trene hunden på å sitte i buret en tilsvarende periode som den planlagte flyturen. Dette er en utfordring for de aller fleste hunder.

Gjør buret til et hyggelig sted

Det er ikke så lett å sitte i et bur men ting kan bli litt bedre dersom man har gjort buret til en hyggelig plass. Legg et godt teppe i bunnen av buret så hunden har det så bra og hjemmekoselig som mulig.

Dersom du tidligere har prøvd å reise med hund men hunden er urolig og stress. Da kan det være at du burde ta hensyn til dette å heller la hunden være hjemme. Kanskje har du noe familie som kan passe på hunden eller du kan levere den på kennelen. Fro noen hunder så er det ikke noe problem og for andre så er dette et stort problem. Derfor burde man alltid sette hunden først og ta hensyn!

Og så et tips! Har du ikke allerede et hundebur så kan du kjøpe et nytt her: https://www.billige-hundebur.com/