Leketøy og aktivering av undulaten

Man kan kjøpe mye leketøy til undulaten sin i fuglebutikkene, men det er dessverre bare alt leketøy som er like bra.
Det er også en muligheten å lage leketøyet selv, det krever ikke så mye kunnskap også vet man det er i orden og ikke til fare for fuglen.

Skal undulaten ha et speil?
Det er delte meninger om det er en god idé å la fuglen sin se sitt eget speilbilde. Det finnes mye leketøy til fugler hvor det er satt på speil.
Det er noen som bevist henger opp speil i huset for at fuglen deres så kan sitte og banke nebbet mot speilet uten å oppnå kontakt.
Noen vil mene at det er synd å la fuglen sin bli utsatt for en falsk forhåpning, som en reaksjon fra et speilbilde.
Andre mener at det er hyggelig og morsomt å se fuglen sin sitte og prøve å skape kontakt med noe som ikke finnes.
En del av dem som velger å henge opp et speil til fuglen deres mener at det er for å skape trygghet hos fuglen, da den nå har en venn i speilet og ikke er alene. Kanskje speilet burde skiftes med ut en venn av kjøtt og blod?

Er man i tvil om hva man skal velge, så prøv å sett deg selv i fuglens sted.

Leketøy
6-undulatBaller som henges i taket av buret eller er på bunnen slik at undulaten kan trille rundt med dem er som regel en hit.
Undulaten er en svært livlig liten fugl som nyter å leke og få nye aktiviteter jevnlig.
Det eneste man skal være oppmerksom på er at leketøyet man kjøper er er i orden. Se etter at det ikke er lange tynne snorer, lukkemekanismer som ikke virker, ringer eller hull  fuglen kan sitte fast i.

Aktivering
Undulater har bruk for aktivering og det kan du gi den på mange måter. Du kan f.eks. henge opp mat til fuglen slik at den må arbeide for å få fatt i godsakene.