Om Undulaten

Undulaten er 17-20 cm. fra nebb til halespiss og kan bli 10-12 år gammel. De ville undulatene lever i Australia og kroppsfargen deres er gressgrønt med svarte avtegninger på hodet og vingene, den har en mørkeblå halefjær samt gul maske. Den grønne undulaten er den eneste fargen som sees ville i naturen, alle andre farger er noe vi mennesker har skapt.

Vi hører ofte om den australske undulaten og den engelske undulaten. Man skulle tror at de to fuglene kom fra hvert sitt land, men det gjør de ikke. Den engelske undulaten ble alt i fram Englang og fikk derav navnet, den engelske undulaten er større enn den vanlige undulaten og kalles også en utstillingsundulat siden formålet med den er å bruke den til utstilling. Den lille australske undulaten som også kalles fargeundulaten har ikke hatt samme status innen utstilling.

8-undulatUndulaten er en livlig og artig fugl som kan skape en masse glede og artige opplevelser. Den er samtidig en god tamfugl som sjelden er stille hvis det er en litt lyd omkring den. Undulaten er et flokkdyr og man bør derfor minst ha to undulater på en gang.