Overtro om fugler: kan undulater bringe lykke?

Fugler har i alle år blitt assosiert med overtro. Mange har gjennom tidene tolket tegnene fra fugler og trodd at disse er beskjeder fra himmel- eller dødsriket.

I dag er det fortsatt noen som tror på mange av de overtroiske forestillingene om fugler. Overtroen varierer som regel fra kultur til kultur, men noen er også universelle for hele verden.

Siden undulaten ble et kjæledyr på midten av 1800-tallet, har det utviklet seg overtro om den også. Men hva betyr egentlig dette? Og er det noen vits i å tenke på det dersom du vurderer å skaffe deg en undulat?

Ulykke å ha fugler innendørs

Mange mener det betyr ulykke å ha fjærkre innendørs. Blant annet er det knyttet overtro til ville fugler som plutselig finner veien inn i huset. Mange tror at dette vil føre til død i familien.

Folk før i tiden forsøkte alltid å finne forklaringer på alt som skjedde fordi de ikke var kommet like langt i vitenskapen som vi er i dag. Det er derfor ingenting som støtter denne troen.

Det kan likevel ligge noe i det. Dersom du har buret for nære en vegg, kan du aldri være helt trygg på at veggen ikke får gjennomgå fra undulatens hakkende nebb, og veggen blir ødelagt.

Overtroen kan komme fra sykdommer fra fuglen

Overtroen om at fugler innendørs betyr ulykke og kan føre til sykdom eller død, har mest sannsynlig fått brensel på bålet gjennom årene.

Da de først ble introdusert som kjæledyr, var de ville og man var ikke i stand til å si noe om eventuelle helseproblemer eller sykdommer de hadde med seg inn i huset.

Det kan derfor hende at flere ble syke som følge av ukjente sykdommer fra undulaten. I dag er det derimot strenge regler til hvem som kan forhandle undulater og at de er friske før de selges til privatpersoner.

Ikke bli lei deg om den gjør fra seg på ditt hode

Selv om det kanskje kan virke svært ubehagelig der og da, bør du ikke bli fortvilet om undulaten gjør fra seg på ditt hode.

Det er nemlig mange som tror at det betyr lykke dersom en fugl bæsjer på hodet til et menneske. Hva denne lykken går ut på, er ikke sikkert, men dette er en nokså utbredt overtro verden over, og det ligger sikkert noe i det.

Bli derfor ikke sint på undulaten din eller lei deg om du skulle være så uheldig å bli brukt som et fugletoalett. Ta det med et smil og le det vekk.

Om ikke undulater bringer lykke, bringer de hvert fall glede

Man kan aldri si sikkert om en undulat bringer lykke eller ulykke, men det handler i bunn og grunn om tro. Velger du å tro på overtro eller velger du å ignorere det?
Om ikke annet, vil du i det minste få mange gode stunder og masse glede med en undulat i hus. Det kan du også oppleve på casino.

Gledelig fugl???