Se undulaten om natten

Vi har jo full tilgang til å se hva fuglen vår foretar seg på dagtid og kveld. Men etter at mørket senker seg og vi gjerne har lagt et teppe over buret så har vi ikke mulighet til å se fuglens aktivitet.

Og det kan være spennende å se om det skjer noe, særlig hvis fuglen er ny i huset, eller hvis den er syk kan det være lurt å følge med.

Noen ganger kan man høre skraping og piping. Det kan være fuglen som drømmer, eller at det feiler den noe, eller at den bare er redd. Alt ettersom grunnen til uroligheten er det fornuftig eller kanskje bare underholdende å se hva som skjer.

Med et lite skjult kamera IP kamera festet inne i buret kan man følge med på hva som skjer. Fuglen vil ikke bli forstyrret i søvnen og du slipper å ta bort teppet eller slå på lys for å se om fuglen har det bra.

Hvis du oppdager at fuglen skraper eller faller ned fra pinnen den står på bør du oppsøke, eller ihvertfall ringe, en dyrlege for å høre om de vet hva som forårsaker dette. Det behøver ikke å bety at undulaten er syk, men det bør sjekkes. At undulaten noen ganger mister balansen betyr ikke at den er syk, men den vil antageligvis flakse kraftig med vingene, og det kan jo høres dramatisk ut når det ellers er stille midt på natten.