Tilskuddsfor, hyggefor og vitaminer

Tilskuddsfôr
Undulater som yngler skal ha eggefôr (oppmatningsfor) daglig, det kan man kjøpe ferdiglaget, men det er ikke alltid så god kvalitet på det. Derfor er det en fordel å tilsette noe ekstra i det ferdiglagede eggefôr.
Man kan selv lage eggefôret fra bunnen av, det krever ikke så mye ekstra.
Når undulater ikke yngler gjør det ikke noe om man tilbyr dem litt «ekstra», det kan være kikerter, fugle-formkake, bønner mv.

Hyggefôr
15-undulatUndulater er veldig glade i hirsekolber, honningfrøstenger, frøklokker osv. Felles for alle disse fôrene er at de er fete og man bør passe på ikke å overdrive.
Hirsekolber kan være nyttige når man skal trene en undulat og man kan evt. dele kolben i mindre stykker og bruke dem som lokkemat.
Det finnes flere forskjellige slags honningfrøstenger, men det er ingen av stengene som er sunnere enn andre selv om det står at det er frukt i stengene.
Alle slags honningfrøstenger bør oppfattes som godteri og brukes som hyggefôr.

Hirsekolber
14-undulatFor at undulaten skal «arbeide» litt for å få tak i godsakene kan du plassere hirsekolben oppå buret. Undulaten må krabbe rundt for å få tak i de små frøene, en god måte å aktivere fuglen sin på.

Vitaminer og Mineraler
Undulaten har bruk for vitaminer og mineraler utover den undulatblandingen og det grøntforet den spiser.
Man kan kjøpe vitaminer i flytende form (vitamindråper) som blandes i drikkevannet. Men det er ikke en god metode for å tilby fuglen sin vitaminer på, da vannet raskt utvikler en masse bakterier som fuglen kan bli syk av.