Trening av undulater

Det er opplagt at undulater ikke naturlig lever i Norge, men det er mange som har dem som kjæledyr. Her sitter de som regel i et bur, hvor de stort sett har det de trenger. Det være seg for, vann og eventuelt andre undulater. Men å sitte i bur er ikke optimalt for verken undulater eller andre kjæledyr. Så her er noen tips til hvordan også undulaten kan få trening.

Slipp undulaten fri

Det er helt klart at undulater elsker å fly, men slipper man den ut, vil den nok forsvinne. Derfor kan man sleppe den ut i et rom. Har man en stor plante kan undulaten ta pausene i planten, men man kan også bygge et fugletre der undulatene kan sitte.

Men man må passe på noen ting. Trekk for gardinene til vinduene slik at de ikke flyr direkte på dem og lukk dørene. Sett gjerne på litt god musikk.

Les mer: Leketøy og aktivering av undulater

Trene sammen

Vil man ta det hele til neste nivå, kan man jo trene sammen. Har man et rom som passer til treningsrom, er jo det det beste. Da kan man fylle rommet med treningsutstyr. Sjekk hva du kan finne på Gorillasports.no av treningstøy, utstyr og tilbehør.

Det kan være kjekt å ha godt lys og fine omgivelser. Kanskje kan man dekorere veggene i et tropisk tema med bilder av mange undulater. I taket kan man ha forskjellige leker som undulaten kan henge i.

Trenings-undulaten

Men skal undulaten komme i skikkelig form, må han få gode tilskudd. Vitaminer og mineraler er noe alle trenger, og nå som du har fått deg en treningskamerat, er det bare å fylle på med de gode tilskuddene. Til undulaten kan det være flytende dråper eller mat de kan jobbe litt for å få tak i. Mens du løfter vektene, får undulaten seg en skikkelig tur gjennom hinderløypa.

Les mer: Foring av undulat

Man må alltid følge med på hva undulaten foretar seg, selv om den klarer seg fint selv. Men den kan bli dårlig av å få i seg bly eller liknende metaller.

Det er nok fint å ha en treningskamerat og en undulat kan bli den beste sparrings-utøveren. Når den flyr en runde i rommet, løfter du enda en vekt over hodet. Selv en undulat trenger trening, og når den sitter i bur så mye av tiden, er det godt for den å sleppe fri av og til. Ha forhåndsreglene i behold, så blir treningen best for undulaten og deg selv.